Puulämmitteiset uunit:

Huoneen tyyppinen liesi on yksi ilman kattilaa, eli se on vain lämmitin. Mutta kun käytät rahaa haluat tehokkaimman ei vain kaunein. Joten laitteessasi on ensisijaiset ilmanottoaukot alareunassa tulen käynnistämiseksi ja toissijaiset ilmanottoaukot yläosaan kaasujen polttamiseen, kun uuni nousee lämpötilaan. Toisioilman yläaukko yhdistetään tavallisesti “oviilmanpesujärjestelmään” joissakin malleissa. Jos tarjolla oleva liesi ei ole, niin älä osta sitä. Yritä lukea puu-uuneja ennen kuin menisit näyttelytilaan, muutoin saatat myydä jotain. Kun ostat liesi, saat magneettisen Stovax-uunin / savun lämpömittarin …. erittäin tärkeä ja kauppa voi heittää sen ilmaiseksi osana kauppaa …. well you have to try!
Kuinka käyttää puulämmitteinen uuni:

Kuten tavallista, noudata uuninvalmistajien ohjeita ja hyväksyn mitään vastuuta mistään, mikä menee pieleen, jos noudatat alla olevia ohjeita, jotka ovat omalla vastuullasi vain …… Mutta näin teen sen ja se toimii hyvin minulle .

Jotta uuni toimisi tehokkaasti, sinun on tiedettävä, mitä lämpötiloja saavutetaan, joten tarvitset uunin savukaasumittarin.

Puulämmitteiset pohjaventtiilit ovat tavallisesti ensisijaisia ​​ilmanpoistoaukkoja, jotka mahdollistavat ilman tulipalon alapuolelle tulipalon syöttääkseen tulen happea ja vetävät tulen.

Puulämmitteisen tuuletusaukot ovat yleensä toissijaisia ​​ilmanvaihtoaukkoja, jotka syöttävät happea tulen kuumiin kaasuihin, jotta nämä kaasut voivat polttaa ja jotkut toimivat myös keinona pitää lasi paneeli puhtaana nokosta.

Puun polttamisessa syntyvät kuumat kaasut ovat vain yleisesti savu, joka on periaatteessa palamatonta polttoainetta.

Puun on oltava täysin kuiva ja hyvä palava koko, jonka halkaisija on noin 3 – 4 “, ei ole isompi ja mieluiten sekoitettu pienempiin ohuempiin kappaleisiin.

Asenna “Flue Thermometer” suositellulla korkeudella savukkeesi.

Puu-uunin käytön varoitus Varoitus 1: – Uunin uuniin suositellaan pienemmät lämpötilat, jotta uuniisi asettuisi alas, joten noudata aina kauppoja tai valmistajan ohjeita uunin käyttämisestä.

Puu-polttouunin käyttö Varoitus 2: – On erittäin tärkeää, että ilman tuuletusaukot ovat avoimia, jotta tulipaloa voidaan antaa tai antaa vauhtia, ettet harhauta ja unohda tätä toimintoa, koska lämpötila voi nousta vaarallisiin tasoihin voi johtaa savupiippuun tai muuhun vaurioon.

Laita laitteen päälle polttovyöhykkeen alapuolelle kerrostettu sanomalehti (tai hyvä kokoinen palosammutin). Sitten ristisillä ristikuvioilla sytyttää käynnistyspolttoainetta (ohuet nauhat puusta tai oksista) sanomalehden / tulenkestävyyden päälle ja laita tämä ohut sytytys useisiin kerroksiin paksu. Laita sitten vähintään yksi täysi kerros raskaampia paloja tai halkeamia, mutta älä täytä palo-aluetta kokonaan, täytä vain siten, että polttopinta-ala on enintään puolet täynnä.

Kiinnitä nyt ylösalaisin ja sulje luukku ja avaa ensisijaiset ilmanpoistoaukot (alailmaventtiilit) ja aseta toissijaiset ilmansuuttimet (yläilmanilmaisimet) noin kolmanneksella. Kun savukaasutermometrin lämpötila on saavuttanut n. 400 ° C, sulje ensiöilmaventtiilit (pohjailmanilmaisimet) kokonaan ja sulje myös toissijaiset tuuletusaukot (yläilmanilmaisimet) niin, että ne avautuvat vain pienen välin 1 mm – 2 mm ja sinun pitäisi pystyä kuulemaan, että ilma imetään näiden tuuletusaukkojen läpi. Liesi-lämpömittarin tulee laskea 300 – 400 F: n välillä ja se on täydellinen lämpötila käytön aikana. Jos lämpötila laskee 300F: n alapuolelle, se vaatii enemmän polttoainetta, tai jos sillä on tarpeeksi polttoainetta ja tulipalo alkaa kuolla, tarvitset vain toissijaiset ilmaventtiilit (yläilman tuuletusaukot). Kun uuni on lämmitetty, pohjaventtiilit (ensisijaiset ilmanvaihtoaukot) on suljettava kokonaan ja niitä on käytettävä vain silloin tällöin, jotta polttopolttoainetta voidaan lisätä, jos lämpötila on jostain syystä mennyt hyvin 300F: n lämpötilaan, mutta kun laite on hyvin ja todella kuuma sisäilman lämpötilan pitäisi varmistaa polttoaineen polttaminen oikein.

Kun uunin pohjalla on hehkuvaa parvea ja liekit tanssivat polttoainelokien päälle, niin olet saavuttanut kaasutuslämpötilan ja liesiasetuksesi ovat oikeat. Näissä lämpötiloissa tuotatte hyvin vähän mikä tahansa savu mikä tarkoittaa, että polttoaineesi poltetaan melko tehokkaasti ja melko puhtaasti.

Kun huomataan, että lämpötila alkaa laskea alle 300F-merkin lämpömittarilla, niin tämä on aika lisätä lisää puuta, mutta vähän joka kerta, joten lämpötila pysyy ihanteellisella alueella, joka on selvästi merkitty lämpömittarilla.

Liesi, joka polttaa oikean savupiipun lämpötila-alueella 300F – 400F, polttaa tehokkaasti ja puhtaasti niin paljon, että se on heti havaittavissa lasin oven ollessa puhdas ja myös uunin sisäpuolella, jossa ei ole paljon mustaa nenäjäännöstä sisällä mutta harmaa tuhka. Sinun savupiippu on myös puhtaampaa uudella erittäin vähän mustalla tar-tyyppisellä soolilla, joka yleensä syntyy, kun palot eivät polta tehokkaasti.
Palaa alkuun Puuhella kattilan kanssa:

Jos olet hankkinut uunin kattilassa, kaikki edellä mainitut sovellukset ovat edelleen käytössä ja miten laite toimii, mutta lämpenemisaika on pidempi, koska uunia ympäröi kylmä vesi ja laite vaatii enemmän polttoainetta ja tarvitsevat sitä useammin, koska kuumavesijärjestelmä ottaa kuuman lämmön pois. Kun ostat kattilatyyppisen uunin, menevät uusimpien valmistajien, jotka ovat yleensä ulkomaalaisia, uusimmat mallit, jotka epäilemättä ovat korkeammat eritelmät ja tehokkaimmat yleensä täyttävät niiden tiukat ilmanlaadun säädökset tärkeimmissä maissa, joissa niitä myydään.

Viimeisimmässä kattilajityypissä on tehokkaampia tapoja kerätä lämpöä tulesta ja siirtää se kattilaan veteen. Kattila voi olla uunin yläosassa tai jopa savukaasussa ja uunin sisäpuoli voi olla vuorattu keraamisella materiaalilla uunien sisäisten lämpötilojen lisäämiseksi polttoaineen tehokkuuden lisäämiseksi.

Nämä uusimmat kattilat väittävät olevan 80% + tehokkaita. Etsi näitä väitteitä dokumentaatiossa, älä aina usko myyjään tarkistamatta kattiloiden tehokkuusluokituksia.

Esimerkiksi viimeisin supertehokas uunitekstiilikattila, jonka hinta on 2000,00 euroa, todennäköisesti maksaa ylimääräiset kustannukset lyhyessä ajassa yli yhden kustannusten puoleen hintaan ja säästää polttoainetta.

Myös kattilat, jotka väittävät lämpöä, sanovat, että 10 lämpöpatterit saattavat todella tehdä sen melko hyvin, mutta istut sen eteen iholla, joka sulaa ruumiistasi ja multaa kuin masuuni. Liian liioiteltua, mutta kattilan tyyppisten uunien haittapuoli on se, että ne sijaitsevat myös huoneissa lämmityslaitteina ja lämpöä varten, joka vaaditaan kaikille lämpöpattereille, jotka tarvitsevat tuottamaan lämpöä huoneeseen, mikä tarkoittaa, että se voi olla melko epämiellyttävä. Ole realistinen, jos haluat lämmittää useita lämpöpattereita, tarvitset ison uunin, joka vaatii runsaasti polttoainetta, joka vaatii myös suuren huoneen sijoittamisen sisään. Ei ole taikaa ja jos tarvitset paljon lämpöä, niin sinun täytyy polttaa paljon polttoainetta. Salaisuus polttaa ja siirtää polttoaineen tehokkaasti veteen, joten tarvitset tehokkaimman kattilajärjestelmän tyypin.

Haluatko ostaa uunin tai uunin, jossa on kattila, vältä tuntemattomia halpoja, joten ne saattavat maksaa sinulle enemmän pitkällä aikavälillä ja lukea ne ensin ennen kuin katselet niitä, joten sinulla on hyvä käsitys siitä, mitä etsiä. savukaasujen / Savupiippu:

Savupiippu / savupiippu on tärkeä osa lämmitysjärjestelmääsi. Sen on oltava edullisesti eristetty, koska uunissa olevat kuumavesikaasut eivät saa jäähtyä liikaa. Muuten ne jättävät säiliöt savupiipun sisäseinämiin, jotka vaativat puhdistusta.

Useimmat savupiiput on rakennettu avoimiin tulipaloihin suunnitelmaan, joka ulottuu silloin, kun ihmiset ensimmäistä kertaa tulivat koteihinsa. Moderni savupiippu olisi ruostumatonta terästä ja eristetty niin, että se pysyy kuumana / lämpimänä aina ylös ja on oikea halkaisija liesi, johon se on kiinnitetty. Jotkut savupiiput voivat olla 10 “plus halkaisijaltaan, jos uunien tekniset ominaisuudet saattavat olla paljon pienemmät.

Keittiön sisällä voi sijoittaa tarkoituksellisesti valmistettu savukaasuputki, jos savupiipun koko on liian suuri mahdollisten ongelmien voittamiseksi, ja se voidaan pakata myös eristämällä.