Toimitilat ovat yksi yrityksen tärkeimmistä päätettävistä asioista. Toimitilat vaikuttavat niin yrityksen imagoonkin kuin työntekijöiden viihtyvyyteen. MatchOfficen kautta voit löytyy toimitilat, joihin voit olla tyytyväinen.

MatchOffice.fi on nettisivusto, jossa lukuisat eri vuokranantajat, sekä yritykset että yksityiset, tarjoavat vuokralle erilaisia toimitiloja. Sivustolla on saatavilla kaikki nykyaikaiset toimitilavaihtoehdot, eli toimistohotelleja, coworking-tiloja, toimistoja, liiketiloja, isompia tehdastiloja jne. MatchOffcesta voi löytää toimitilat mistä päin tahansa Suomea, eniten tarjontaa on pääkaupunkiseudulla, mutta vaihtoehtoja löytyy paljon myös muualta Suomesta.

MatchOffice auttaa löytämään toimitilat

MatchOfficen käyttö on helppoa. Sinun tarvitsee vain syöttää paikkakunta, josta olet hakemassa toimitiloja sekä päättää, minkälaisia toimitiloja olet etsimässä. Jos sinulla ei ole vielä päätettynä tarkempia hakuehtoja, voit toki vain selailla sivustolla erilaisia vaihtoehtoja. Kun olet saanut käsityksen siitä, minkälaiset toimitilat olisi juuri sinun yritykselle parhaimmat, voit jättää sivustolle hakuvahdin. Sen avulla saat heti ilmoituksen sähköpostiisi, kun hakukriteerit täyttävä kohde ilmestyy sivustolle. Sen jälkeen voit olla yhteydessä suoraan vuokrantarjoajaan ja voitte yhdessä jatkaa vuokrasopimusneuvotteluja tai vaikka sopia ajan tilojen katsastukseen.

Toimitilat vaikuttavat paljon työntekijöiden viihtyvyyteen sekä samalla myös työn tehokkuuteen. Hyvät toimitilat tukevat työntekijöitä, jotta he voivat keskittyä työn tekemiseen. Erilaiset työtehtävät vaativat erilaisia työolosuhteita. Kannattaakin miettiä minkälaiset asiat ovat työntekijöille tärkeitä, jotta he onnistuvat työssään. Esimerkiksi puhelintyössä avokonttorit eivät aina ole ihanteellinen ratkaisu. Jos kyseessä on luova työ, on suositeltavaa, että työntekijöille on tarjolla yhteisiä tiloja, joissa he voivat vapaamuotoisesti keskustella erilaisista asioista ja saada inspiraatiota työtehtäviinsä.

Hyvät tilat inspiroivat

Toimitilat viestivät myös yrityksen arvoista ja esimerkiksi niiden sijainti voi olla myös vahva viesti. Tuleeko toimitilat sijaita keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa vai onko sijainti jossain pikkupaikkakunnalla yhtä hyvä? Tätä kannattaa miettiä myös mahdollisten asiakkaiden kannalta. Jos yrityksellä on paljon asiakkaita, jotka vierailevat välillä yrityksen toimitiloissa, kannattaa miettiä ovatko tilat sellaiset, joihin pääsee hyvin erilaisilla liikenneyhteyksillä. Toimitilat näkyvät paljon myös yrityksen viestinnässä ja vaikkapa sosiaalisessa mediassa voi tuoda esiin yrityksen toimitilaratkaisuja. Hauskat toimitilat jäävät kaikkien mieleen, sekä sosiaalisessa mediassa yritystä seuraavien, vierailevien asiakkaiden ja toki ne myös inspiroivat henkilökuntaa. Toimitilat voikin kääntää yhdeksi yrityksen markkinointitavaksi, kuten moni yritys onkin jo tehnyt. Ne voivat olla myös houkutin, jolla saadaan yritykseen osaavia työntekijöitä kilpailuilla työmarkkinoilla.

Toimitilojen hinnat ovat pysyneet melko kohtuullisina ja erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella niitä on saatavilla melko edullisestikin. Tällä hetkellä on rakenteilla Helsingissä lukuisia erilaisia isoja toimitila-alueita, esimerkiksi Pasilaan, joiden valmistuminen muokkaa koko kaupunkia. Toimitilojen sijainti on tullut myös yhä tärkeämmäksi ja esimerkiksi monet startup-yritykset haluavat kampusalueille, joissa sijaitsee monia muitakin startup-yrityksiä. Näin samanhenkiset yritykset ja yrittäjät voivat saavat synergiaetuja ja hyötyä toistensa läheisyydestä sekä ennen kaikkea verkostoitua.